032 697 863, 0895 434187        

Агенция за недвижими имоти
АЛЕКС

Наемане на недвижим имот

Вие търсите имот под наем?


Най вероятно сте чували за специфични трудности при наемането на недвижим имот, и затова се колебаете за правилната стъпка. Ще вземите вярно решение, като решите да се възползвате от дългогодишен професионален опит на Алекс - недвижими имоти като консултант и посредник при всички видове сделки с имоти. В нашите офиси Ви очакват екипи от специалисти, на чиято експертна оценка и професионален подход можете да се доверите напълно в процеса на търсене, намиране и наемане на желания от Вас имот. Тук Ви предлагаме изчерпателна и точна информация за наемането на недвижима собственост стъпка по стъпка, съдържаща важни акценти и съвети, улесняващи максимално Вашето търсене.

Как да се запознаете с предлаганите от нас оферти


Най-удобен и достъпен начин е да посетите нашия сайт www.imoti-plovdiv.bg. Можете да изберете този акцент от меню, който съответства най-пълно на Вашето търсене, например „Дава под наем“ в Пловдив и област или да конкретизирате търсенето си с вид имот от „Разширено търсене“. Представени са само проверени и актуални оферти, с отлични описания и богат снимков материал. Можете да разгледате подробно оферта, която е привлякла Вашия интерес. Ще видите всички детайли на предлагания имот, местонахождението му на картата, агентът, към когото бихте могли да отправите въпроси по конкретната оферта. Ако все пак се затруднявате да направите избор, поискайте нашето съдействие. Обадете се или пишете на нашите e-mail адреси – ще получите изчерпателен отговор веднага!

Уточняване на параметрите на вашето търсене


Преди да пристъпнете към огледи, е важно всички критерии и параметри за имота, който търсите, да бъдат уточнени. Разчитайте напълно на Вашия агент от Алекс за съвет и задавайте всички въпроси, които Ви вълнуват. Разполагаме с анкетна форма, съдържаща информация, която Вие попълвате:

- описание на наемателя /сам, семейство/;
- националност;
- повод за пребиваване;
- срок на пребиваване;
- предпочитано местоположение на търсения имот;
- квадратура, брой спални /работни помещения/;
- обзавеждане;
- гараж;
- други изисквания /асансьор, ТЕЦ, бани, камина, тераса и т.н./;
- бюджет;
- наемната цена - разход на /компания- работодател или личен разход/.

Запознати с Вашите изисквания, ние ще подберем най-подходящите за Вас предложения и ще Ви ги представим в удобна за вас форма. След като сте избрали и одобрили конкретни оферти, се пристъпва към подписване на:

Договор за посредничестсво за наемане на недвижим имот


Подписването на посредническия договор точно регламентира взаимоотношенията между клиентите и Алекс, както и размера на посредническото възнаграждение, което е 50 % /без ДДС/ от договорения месечен наем еднократно, в случай че ние сме осигурили търсения от Вас имот.

Огледи


Важна част от взаимната ни работа са огледите на предварително одобрените от Вас имоти. Те се извършват в удобно за Вас време, съобразено и с възможностите на наемодателя. На всички огледи задължително присъства Вашият БРОКЕР, който е готов да отговори на всички възникнали въпроси и да окаже максимално съдействие с професионален съвет. За обекти /най- вече къщи и складови площи/ с отдалечено местоположение на разположение на клиента има осигурен фирмен автомобил; при поредица от огледи с клиенти, неразполагащи с личен транспорт, Алекс ползва автомобили от личния автопарк. Обикновено след прецизна селекция от страна на наемателя се налагат повторни огледи на предпочетените имоти. Всички огледи се вписват в Декларация за извършени огледи която е неразделна част от Договора за посредничество.

Договор за наем


Когато наемателят се спре окончателно на определен имот, се пристъпва към подписване на договор за наем. Ние предлагаме компактен, но изчерпателен вариант на договор с преводни версии за чуждестранните ни клиенти. Следват корекции и съгласуване с двете страни – наемодател и наемател. Не е необходима нотариалната заверка, освен в изключителни случаи, като разходът за нея се заплаща по споразумение. На датата за влизане в сила на договора за наем (посочена в него) се подписва приемно-предавателен протокол – неразделна част от договора, описващ състоянието на имота, включително фото и видео фиксация, мебелите, техниката и вещите в него като гаранция, че имотът ще бъде върнат в състоянието, в което е нает.

Заплащане на комисионната за посредническа услуга


Клиентите на Алекс имат възможност да заплатят дължимата комисиона  в брой или по банков път.

Изработка на уеб сайт: Уеб студио "Технокомп"